Сир захищає судини від шкоди, яку приносить натрій. Така дія ймовірно, пояснюється природними антиоксидантами, які містяться в сирі.
Такі висновки зробили вчені в ході експерименту. Вони попросили учасників дослідження дотримуватися дієти з високим вмістом натрію, відтак їх судини почали відчувати певні дисфункції.
Після того, як учасників попросили додати до раціону чотири порції сиру, проблеми зникли.
Автори дослідження вважають, що відкриття допоможе мінімізувати ризики пов’язані з надмірним споживанням солі.
Всупереч тому, що існує багато причин для того, аби намагатись зменшувати споживання натрію в їжі, для багатьох людей це не просто.
“Можливо, споживаючи більше молочних продуктів, зокрема сиру – хороша альтернатива, яка допоможе знизити ризики для серця і судин, покращити їх стан”, зазначають автори дослідження.